<< по-нови публикации

24 10.05.2013

Гергана Томова: Защо да има Зелени в Парламента

Ние сме естественият глас на различната политика, защото програмата ни не се подчинява на двуизмерното политическо пространство с ляво, дясно и център. Политиката ни е от човека, за човека и заобикалящата го природа… Смятаме, че обществото е узряло да има зелени в парламента и сме готови, ако в неделя влезем в Народното събрание, да отворим вратите му отвътре навън.

Още…

 

999 10.05.2013

Георги Пенчев: Държавата да бъде реален гарант за плурализма на медиите

Георги Пенчев – активист в граждански инициативи, свързани със защита на природата и обществените ресурси. Преподавател в Софийския университет. Завършил е специалност “Информатика” в СУ. Занимава се с компютърни науки. Кандидат за народен представител в 23 МИР-София и 7 МИР-Габрово на политическа партия “Зелените”.В програмата на “Зелените” е застъпена част за медиите и свободата на изразяване. Как ще се реализират плануваните мерки?

Още…

 

Glasove 10.05.2013

„Зелените” са разумният избор на 12 май

Преди няколко години гледах по английски телевизионен канал репортаж от годишната конференция на Консервативната партия. Във времето за изказвания един доста възрастен и много симпатичен мъж взе думата и каза приблизително следното: „Ние всички знаем, че ХХІ век принадлежи на „Зелените”. Събрали сме се тук, за да измислим как да скрием този факт от тях.”

Още…

darik10.05.2013

Гергана Томова: За мен е важно да запаля у хората зелена искрица

Продължава да има място за нови играчи и нов диалог в държавата и партия „Зелените“ го доказват, смята кандидатът за депутат от политическата формация за 23-ти МИР София Гергана Томова. Тя е категорична, че при влизане в НС сред първите три стъпки на партията биха били бетониране на позициите й по отношение на атомната енергетика, нови посоки в мисленето за икономическата стабилност и спиране на пренебрегването на образованието, което по думите й изниква като основен проблем на всички нива в държавата. Томова допълни, че вижда различното у себе си в сравнение с другите кандидати в умението да изслушва, преди да започне да залива хората с идеи и за нея е особено важно да запали у тях зелена искрица.

Още…

 

bnt 09.05.2013

Вотът: Те предлагат – София избира

„Свидетели сме на поредна милиционерска постъпка в България. Факт е, че през последните години масово се използват средства за натиск, за подслушване и това е поради факта, че те не искат да чуват гласът на българите. Да се съобразяват с реалните измерения на демокрацията. Напротив, опитват се през цялото време да смачкват демокрацията и да смачкват инициативата. Още през 2009 и 2010 година Зелените организирахме протести под надслов “ България не е „Биг брадър“ и там ясно заявихме, че не може да се продължава с тази милиционерщина“, каза Борислав Сандов – представител на Зелените.

 

bnt 08.05.2013

Социално-икономическо развитие на Благоевград

дебат с участието на водача на листата на Зелените в Благоевград Наталия Димитрова

Още…

 

08.05.2013

Дни за размисъл

Преди избори обикновено ни дават ден за размисъл – да останем със себе си, да премислим събраната информация и да преценим за кого да дадем гласа си – средството, с което като редови граждани имаме някакъв, макар и минимален, шанс да участваме в управлението на страната си. Като родители, имаме двойната отговорност да вземем правилно решение, защото освен нашето бъдеще, с избора си предопределяме и това на децата си.

Още…

 

capital-logo 08.05.2013

Избори 2013: „Зелените“

На европейските избори през юни 2009 г. учредената само преди година и тогава все още малко известна формация „Зелените“ успя с малко ресурс да привлече вниманието и гласовете на близо 18 500 избиратели, половината от които между 18 и 30 години. „Зелените“ станаха алтернатива за много млади гласоподаватели, които не разпознават своите възгледи в програмите на традиционните партии. Акцентът на формацията е опазването на околната среда и активистите на „Зелените“ са сред участниците на протестите за защита на природата през последните години.

Още…

 

EuroChicago08.05.2013

Въпроси преди Избори 2013: Отговорите на Зелените

Зелените ясно сме заявили в своята предизборна платформа като основен наш приоритет въвеждането на дистанционно електронно гласуване. Също така подкрепяме въвеждането на всякакви форми на гласуване от разстояние, включително и по поща, защото смятаме, че това би повишило избирателната активност на българите зад граница, което само по себе си води до по-малка тежест на “манипулираните гласове”. Смятаме, че интернет гласуването би повишило не само количеството на гласоподавателите, но и тяхното качество, и би довело до спестяване на значителни разходи за сформиране на изборни секции в чужбина и страната.

Още…

 

BG vesti 08.05.2013

Зелените: Умна икономика и зелени работни места ще ни изведат от кризата

Владислав Панев, водач на листата на партия Зелените за Хасковска област: „Статуквото трябва да бъде променено. Може би това ще стане с по-малки стъпки, но важното е да поставим началото. Гласуването за по-малкото зло ни доведе до това положение. Време е да подкрепим малкото зелено добро, така че след време то да стане голямо и да промени България„.

Още…

 

bnt-2-logo 07.05.2013

Ефективността на местното самоуправление във Варна

Дебат с участието на водача на листата на Зелените във Варна Калина Павлова

Още…

 

Novinite.bg 07.05.2013

Какво обещават партиите и коалициите

Предлагаме на нашите читатели акценти от предизборните програми на 10 основни партии, които се борят за влизане в парламента.

Още…

 

Неполиткоректно, 05.05.2013

Жоро Пенчев (Зелените) : Нека да не повтаряме собствените си грешки

– Здравейте, честито за номинацията. Мотивирахте решението си да влезете в политиката с думите “Уморен съм да се боря със себе си, за да остана в страната, която е мой дом, и която обичам.” Колко пъти сте били на косъм да поемете към изхода “Терминал 2″?

– Здравейте, първо искам да поздравя вас и вашите читатели и да благодаря за възможността за това интервю! А отговорът на въпроса е : нито веднъж.

Още…

 

images 03.05.2013

Свилен Овчаров, „Зелените”: Хората все повече разбират, че политиката може да е различна

Разговор със свиленградчанина Свилен Овчаров и водача на листата на партия „Зелените“ за област Хасково – Владислав Панев. За био-земелието, туризма, предизборната кампания и разбират ли хората все повече, че екологията и икономическия растеж могат да вървят ръка за ръка в една различна и умна политика.

Свилен Овчаров е добре известен в района адвокат, кореняк свиленградчанин от уважавана фамилия.

Още…

images 01.05.2013

Борислав Сандов: Гоним пета политическа сила в Народното събрание

– Коя поред политическа сила смятате да бъдете в парламента и целите ли се в министерски постове?
– Очакваме на тези избори българското общество да узрее, за да има представители на Зелените в парламента. Очакваме да влезем, било то с 4 или 5%. По-скоро това, което гоним е 5% и да бъдем пета политическа сила в Народното събрание.

Още…

 

dnevnik 1.05.2013

Три важни стъпки за съдебната реформа

(предизборен дебат на „Дневник“)

Участва адвокат Свилен Овчаров, кандидат-депутат на Зелените

Още…

 

logo-easter 30.04.2013

По инициатива на „Зелените” се раздаваха живи цветя в центъра на Ботевград

По инициатива на „Зелените” днес в центъра на Ботевград се раздаваха живи цветя на жители и гости на града. В акцията участваха кандидатите за народни представители от организацията в 26 МИР София област.

„Ние от партия „Зелените” сме хора, които се борим за съхраняване на природата и всички каузи, свързани с опазването й.

Още…

 

dnevnik 30. 04. 2013

Георг Тупарев,‭ ‬“‬Зелените‭“‬:‭ ‬Искаме да сме в парламента не за да управляваме,‭ ‬а за‭ ‬да защитаваме от некоректните управници

Опазването на природата‭ ‬ли е основното в политиката на‭ „‬Зелените‭“?
Зелената политика е много консервативна с тези идеи за опазване на околната среда.‭ ‬Не е случайно,‭ ‬че държави като Германия и Скандинавските страни,‭ ‬където Зелените са в управлението,‭ ‬са места с много консервативно мислене.

Още…

 

28.04.2013

Ива Дойчинова подкрепя Зелените

 

NBT-Logo 28.04.2013

Забранено за лъжата: дебат на тема „“Епикриза и лечение на родното здравеопазване“ с участието на д-р Георги Тодоров, кандидат за депутат от Зелените и водач на 20-ти МИР

Още…

 

logo_ecoobserver 27.04.2013

Борислав Сандов – за каузата да си зелен в политиката

Защо реши да се занимаваш с политика. Ти си един от най-известните еко-активисти у нас, не смяташ ли, че политиката може да те опетни?

Политиката може да бъде различна. Както при шистовия газ, така и при ГМО, ние гасихме пожари. Ако нямаме възможност да спираме подобни неща още в зародиш, трябва да тичаме след събитията.

Още…

 

logo2 27.04.2013

Борислав Сандов: ГЕРБ са новата ДС

Г- н Сандов, какво мислите за скандалите с подслушването около бившите управляващи – предизборна компроматна война ли е случващото се или нещо повече?
За съжаление много повече. Още през 2009 г. и 2010 г. ние протестирахме срещу това правителство в опитите му да наложи милиционерщината тогава чрез закона за електронните съобщения. Впоследстие и чрез АСТА и други начини, по които те да вкарат българите в един голям Биг Брадър, в един сценарий на Оруел от 1986-та година.

Още…

 

Agrozona 27.04.2013

Борислав Сандов: Чиновниците да ходят при фермерите с документите

Чиновници в мобилни групи да обикалят по места фермерите, за да облекчат подаването на заявления за подпомагане. Предложението бе направено по време на дебата „Земеделската политика в основата на отговорното управление на България“ от Борислав Сандов, съпредседател на партията на Зелените днес.

Още..

 

logo-one-color 26. 04.2013

Тарамбуки и барабани – в памет на жертвите от Чернобил

Тарамбуки и барабани бият, за да припомним за жертвите от Чернобил, както и да кажем, че атомната енергетика е несигурна и застрашава живота на планетата.
С този тревожен звук Петко Цветков и неговите колеги от Зелените озвучиха своята акция пред паметника на Патриарх Евтимий в София. Така те отбелязаха тъжната годишнина от екологичната катастрофа в Чернобил.

Още…

 

Viasport 26.04.2013

Ивайло Стоименов: Часът по физическо трябва да е всеки ден

Масовият спорт е абсолютен приоритет за ПП Зелените, тъй като без големия брой спортуващи българи професионалният спорт също е обречен, което ни демонстрира практиката… Крайно време е за истинска стратегия в спорта, обхващаща не само медали и високи индивидуални постижения, а преди всичко това всяко дете да има условия и дори да бъде задължено от системата за образование да се занимава със спорт.

Още…

 

BG football 26.04.2013

Ивайло Стоименов: България в близко бъдеще не би могла да е домакин на спортни мегасъбития

Зелените сме с нулева толерантност към увреждащия природата бизнес

Още…

 

Tennis 26.04.2013

Ивайло Стоименов: Приоритетът на Зелените е върху колективните спортове и тениса

Колективните спортове възпитават в дух на приятелство и сътрудничество, развиват комуникационни умения и чувство за общност и в крайна сметка за тях са нужни само топка и чифт гуменки. От държавата и общината зависи да има къде да бъдат упражнявани. Изключително добър пример в аналогични обществени и икономически условия е непосредствено до нас – Сърбия, където игрищата са на всяка крачка и до късно през нощта можеш да видиш спортуващи хора, а резултатите на националните отбори са несравнимо по-добри от нашите.

Още…

 

dnevnik 26.04.2013

С едночасово бдение ще почетат жертвите от катастрофата в Чернобил

Членове и симпатизанти на Зелените и антиядреното движение в България ще почетат паметта на жертвите с едночасово бдение в 18 часа пред паметника на Патриарх Евтимий под надслов „Бием барабаните за Чернобил“.
Петнайсет барабана и тарамбуки ще бият в продължение на час вместо сирени.

Още …

 

Politikat 25.04.2013

Дебат „Бизнес климат и предприемачество в България“

(с участието на Ангел Митев от Зелените)

Още…

 

offnews_sign_new

Битката на Младост за спасяване на дърветата

Строителна фирма започна да изкоренява дървета в междублоковото пространство край блок 320 в столичния квартал “Младост” 3. След публикация на OFFNews и призиви във Facebook около блока се събра жива верига от хора и се опита да спре изваждането на дърветата… На мястото на събитието е и Боби Сандов, съпредседател на партия Зелените.

Още…

 

sega 23.04.2013

Може ли нонсенс да роди консенсус?

Не е изключена и друг вид изненада. Възможно е част от младите екоактивисти, същите, които миналото лято протестираха на Орлов мост, непосредствено преди изборите чрез Фейсбук и други социални мрежи да мобилизират протестен вот в полза на малка и модерна екологична партия като Зелените.

Още…

 

logo-one-color 22.04.2013

Протестиращи: Пирин е в беда, спасете го сега

Основна причина за недоволството е бездействието на временния министър на околната среда и водите Юлиян Попов, под чието ръководство процедурите за строеж на нови ски съоръжения в Пирин продължават. Протестиращите тръгнаха със скандирания: „Пирин не е баница“ и „Мафия“ по софийския булевард „Патриарх Евтимий“ и затрудниха движението по натоварената пътна артерия. Преди това от ПП „Зелените“ разиграха импровизиран театър, в който министър Попов беше представен като кукла на конци, ръководеща се от задкулисни играчи, като Евдокия Манева, Цеко Минев и завеждащият природозащитната дейност в МОСВ Михаил Михайлов.

Още…

 

dnevnik 22.04.2013

„Отново за Пирин“ шестваха 500 души по улиците на София

Докато разгъва ръчно изрисувания си и поизтъркан плакат, жена на средна възраст се оплаква, че той почти се е разпаднал от ходене по протести. Хора от партия Зелените в електрикови жилетки също помагат за организацията на шествието.

Още…

 

bnt 22.04.2013

Вотът: те предлагат, Смолян избира

„Причините за обезлюдяването на региона са тотална загуба на работни места и възможности на развитие. Има дефицит на идеи и визия в каква посока да се развива този регион“, изтъкна Любомир Попйорданов от партия Зелените. Той е на мнение, че има една голяма бюрокрация, властта е далеч от този регион и от неговите проблеми. „Процесът на децентрализация, започнал преди 10 години, е прекъснат. Хората трябва да си върнат връзката с властта“, смята той.

Още…

 

dnevnik 17.04.2013

Кандидат-депутати 2013: стари муцуни, малко протестиращи, млади зелени, бивши ченгета, борци и Милото

Учредената през 2007 г. партия „Зелените“ обедини част от участниците в първите спонтанни граждански протести срещу унищожаването на българската природа. Сред създателите и привържениците й са хора от гражданските движения и неправителствения сектор, ангажирани срещу застрояването на Странджа, Рила, Витоша, Иракли и Пирин.

Още…

 

bnt17.04.2013

„Референдум“: Знаете ли какво предлагат в платформите си извънпарламентарните партии?

(Участва Наталия Димитрова от Зелените )

Още…

 

sega 16.04.2013

За кого да гласувам (Дмитри Иванов)

Има в България „Зелените“ под №26 в бюлетините. Уточнявам номера, понеже има и ментета, например „Българските зелени“. Ако истинските „Зелени“ минат 1%, ще получат държавна субсидия, ще напреднат. В европейските държави Зелените печелят между 5 и 15% на изборите, дори повече. В България под 1%, срамно малко е.

Още…

 

capital-logo 14.04.2013

Надбягването в предизборните листи започна

„Зелените“ направиха флашмоб при езерото „Ариана“, където миналия юни бе извоювана победата на гражданите срещу лобистките промени в Закона за горите. С шнорхел, плавници и под плажни чадъри членове и симпатизанти легнаха на бетона край езерото в знак на протест срещу бетонирането на крайбрежието, планините, защитените територии на България. От партията ще разчитат на дарения за кампанията.

Още…

 

Vesti 13.04.2013

Откриване на предизборната кампания на Зелените (фотогалерия)

Още…

 

dnevnik 13.04.2013

Зелените откриха кампанията си (фотогалерия)

Още…

 

offnews_sign_new 13.04.2013

Зелените откриха кампанията си с плаж върху бетона

С шнорхели, плавници, пояси, чадъри и тъмни очила граждани, природозащитници, членове и кандидат-депутати на Зелените легнаха на бетона край Ариана в знак на протест срещу бетонирането на крайбрежието, планините, защитените територии на България.

Още…

 

bnews13.04.2013

Зелените откриха кампанията си с флаш моб

С шнорхели, плавници, пояси, чадъри и тъмни очила граждани, природозащитници, членове и кандидат-депутати на Зелените легнаха на бетона край Ариана в знак на протест срещу бетонирането на крайбрежието, планините, защитените територии на България.

Още…

 

tema 13.04.2013

Зелената реполюция
Или как недомислици в енергийното законодателство ощетяват икономиката с милиарди, докато съобразителни политици пълнят джобове от зелена енергия.

Още…

 

index 9.04.2013

Българското общество е узряло да има Зелени

Знаем точно как да се откачим от монополите, декларираха природозащитниците

Още…

 

bnews8.04.2013

Зелените ще гонят 5% на вота

Това обявиха пред медиите от партията. Целта им е да имат представителство в следващия парламент.

Още…

 

logo-one-color 8.04.2013

Борислав Сандов: Българското общество е узряло да има зелени в парламента

Още..

 

tema 8.04.2013

Зелените редят листи с таен вот

Изявени лица от екопротестите водят листите в големите градове

Още…

 

Agrozona 8.04.2013

Биоземеделци и еколози водят листата на Зелените

Още…

 

423931_363085240390796_1562027776_n 6.04.2013

Предприемачи в листите на Зелените

Още…

 

<< по-нови публикации